Esta web utiliza 'cookies' propias y de terceros para ofrecerle una mejor experiencia y servicio, así como analiza sus hábitos de navegación para poder disfrutar de todas las funciones de la FCG. Al navegar o utilizar nuestros servicios el usuario acepta el uso que hacemos de las 'cookies'. OK | Más información

Regles

El Comitè de Regles, Àrbitres i Camps es l’encarregat de vetllar per l’aplicació i la difusió entre tots els federats de les Regles del Golf en la Federació Catalana de Golf.

Més Rulings

  XLIX Gran Premi de Catalunya - Hexagonal Lumine 2015. Diverses situacions de Bola moguda en green pel vent

 

En la segona jornada de l’Hexagonal jugat a Lumine, el fort vent va produir que algunes boles es veiessin afectades per ràfegues fortes que les van desplaçar estant en repòs, i algunes desprès d’haver estat reposades:

En el green fel forat 8, un jugador sol·licita la intervenció d’un àrbitre: havent reposat la bola i abans de col·locar-se, la bola és desplaçada per una ràfega de vent més lluny del forat. L’àrbitre li indica que ha de jugar la bola des de la nova posició. El jugador no pot aplicar la Regla 18-1 Bola moguda per causa aliena, per que el vent no és causa aliena.

  

 

Decisión 18-1/12 Bola repuesta y en reposo es Movida después por el viento
P. Un jugador repone su bola en green y la bola está en reposo. Antes de que el jugador haya preparado el golpe, una súbita ráfaga de viento mueve la bola más lejos del agujero. El jugador la juega desde su nueva posición. ¿Es correcto?
R. Sí. El viento no es causa ajena (ver Definición de “Causa Ajena”) y, en consecuencia, la Regla 18-1 no es de aplicación.

En el mateix green del forat 8, un jugador reposa la seva bola a uns 3 metres del forat i, abans de col·locar-se, la bola és moguda pel vent fins a un pam del forat. El jugador dirigeix la mirada a l’àrbitre, qui l’invita a acabar-lo des de la nova posició. La pregunta posterior del jugador resultava inevitable: “i si la bola hagués entrat?”. La resposta: “hauria embocat amb el cop anterior”. 

 

Decisión 20-3d/1 Bola colocada rueda al interior del agujero
P. A repone su bola en green a tres pies del agujero. Cuando va a preparar el golpe, la bola rueda y se introduce en el agujero. ¿Debería ser repuesta la bola o se entiende que A ha embocado con su golpe anterior?

R. La respuesta depende de si la bola, al reponerla, llegó a reposar en el punto en el que fue colocada antes de que empezara a rodar. Si fue así, se entiende que A embocó con su golpe anterior…

Un altre grup, en trobar un àrbitre, fa una consulta sobre fets similars en un green anterior: un jugador, havent reposat la bola i abans de col·locar-se, veié com la seva bola era desplaçada per una ràfega de vent; el jugador l’havia aixecat i reposat en el lloc des del qual havia estat moguda, i havia acabat el forat. L’àrbitre els respon que havia d’haver jugat des del lloc on va quedar la bola moguda pel vent, que el jugador ho va fer des de lloc equivocat, i que s’havia d’apuntar 2 cops de penalitat (no hi va haver greu infracció perquè el desplaçament va ser mínim) . També els recorda que podien haver trucat un àrbitre. 

 


   Campionat Interclubs Amateur de Catalunya - Peralada (Juny 2014). Podem treure una estaca si la bola està en el obstacle d’aigua?

   XVIII Quadrangular Femení Lottusse de Catalunya - Costa Brava (Juny 2014). Desperfectes causats pels senglars dins un obstacle d’aigua.

   XXXVIII Gran Premi Sèniors de Catalunya - Pentagonal - Fontanals (Maig 2014). Bola en moviment en un obstacle d’aigua. Hem d’esperar que s’aturi?

  Campionat de Catalunya Junior, Boys / Girls i Cadet - El Prat (Març 2014). Podem allisar el búnquer abans de dropar una bola?

  Gran Prix Baix Empordà. Febrer 2014. Bola perduda en un forat de cau. Posem la ma per trovar-la o no cal?

  Campionat de Catalunya Interclubs Amateur - Aro (Novembre 2013). Bola en joc o fora de límits?

  Campionat de Catalunya Individual Senior - Vallromanes (Setembre 2013). Després de dropar i jugar, pot un àrbitre rectificar una decisió?

  Campionat de Catalunya Absolut 1ª i 2ª Cat. - Raimat GC (Maig 2013). Quan la bola del jugador està fora de límits?

  Campionat de Catalunya Junior, Boys/Girls i Cadets 2013 - CG Montanyà (Març 2013) Bola perduda en el forat 1 del Montanyà en terreny en reparació

  Campionat de Catalunya Doble 2013 - PGA Tour Course (Febrer 2013) Bola en green moguda pel vent

  Lliga de Sant Joan - G Sant Joan (Diciembre 2012) ¿Cuando se puede arreglar un pique en la línea de juego?

  Triangular Infantil - CG Costa Dorada (Octubre 2012) Una bola en green es posa en moviment i entra dins del forat

  Campionat Interclubs Boys i Girls de Catalunya - RCG Cerdanya (Octubre- 2012) Desqualificació per seguir una informació sobre regles equivocada

  Lacoste 4 Nations - Peralada (Setembre-2012)Es pot retirar la concessió del forat?

  Circuit Canal+ - Empordà (Juliol-2012) Estaques i cordes: Inamovibles o movibles?

  Audi Class Tour - Bonmont (Juny-2012) Penalidades múltiples

  XLVI Gran Premi de Catalunya - Hexagonal Lottusse 2012 El Prat (Juny-2012) Es sempre convenient prendre alleujament d’un camí asfaltat?tat?

  XLVI Gran Premi de Catalunya - Hexagonal Lottusse 2012 El Prat (Juny-2012) Es pot dropar en qualsevol costat del camí asfaltat?

  Campionat de Barcelona (Abr-2012) El Prat Pot un àrbitre rectificar la seva decisió després que el jugador hagi jugat?

  Campeonato de Barcelona (Abr-2012) El Prat ¿Se puede dropar una bola en el green?

  Campeonato de Barcelona (Abr-2012) El Prat El punto más cercano de alivio es impracticable, ¿cómo puedo aliviarme?

  XVI Quadrangular Femení 2012 (Mar-2012) Como hay que dropar a dos palos por la Regla 28 Bola Injugable

  XXXVI Gran Premi Sèniors de Catalunya - Pentagonal 2012 Sant Cugat (Mar-2012) Un jugador no encuentra su bola después de cinco minutos y vuelve a jugar con golpe y distancia, pero acaba el hoyo con un “albatros”

  XLVI Gran Premi de Catalunya - Hexagonal Lottusse 2012 Bonmont (Mar-2012) Si jugo dues boles, que no puc oblidar?

  XLVI Gran Premi de Catalunya - Hexagonal Lottusse 2012 Bonmont (Mar-2012) Es pot netejar la bola sempre que l’aixequem?

  Circuit Català de Professionals 2012 - Volta Sant Cugat (Mar-2012) Bola en reposo va a parar a un obstáculo de agua lateral

  XXXVIII Interclubs Femení de Catalunya 2012 - Liguilla Costa Brava (Feb-2012) Una jugadora comença el forat 1 amb 15 pals. A qui afecta la penalitat?

  Junior Baby Cup PGA (Feb-2012) Un jugador es nega a aixecar la seva bola a requeriment d’un altre jugador que considera que interfereix en el seu joc

  Junior Baby Cup PGA (Feb-2012) Correcta aplicació de la Regla 3-3 Dubte en el procediment

  XLVI Gran Premi de Catalunya - Hexagonal Lottusse 2012 Girona (Feb-2012) Quatre grups penalitzats per infringir la Condició de Ritme de Joc. Que podem fer per evitar-ho

  XLVI Gran Premi de Catalunya - Hexagonal Lottusse 2012 Girona (Feb-2012) Es juga una bola provisional i finalment la bola està en un obstacle d’aigua lateral

  XLVI Gran Premi de Catalunya - Hexagonal Lottusse 2012 Girona (Feb-2012) Bola que rebota en un arbre i va a parar a un obstacle d’aigua més lluny del forat d’on estava originalment

  XLVI Gran Premi de Catalunya - Hexagonal Lottusse 2012 Girona (Feb-2012) Bola provisional aixecada després de jugar una bola equivocada. La bola original està perduda

  XLVI Gran Premi de Catalunya - Hexagonal Lottusse 2012 Peralada (Gen-2012) Una jugadora mou la bola quan se li cau el marcador de la visera i es dirigia a marcar la bola al green

  XLVI Gran Premi de Catalunya - Hexagonal Lottusse 2012 Peralada (Gen-2012) Un jugador treu una pedra d'un búnquer i també una branqueta

  XLVI Gran Premi de Catalunya - Hexagonal Lottusse 2012 Peralada (Gen-2012) Qualsevol competidor pot marcar la bola d'un jugador en el green quan es dona "cortesia" en un par tres

  XLVI Gran Premi de Catalunya - Hexagonal Lottusse 2012 Peralada (Gen-2012) La bola d'un jugador és moguda pel seu company d'equip

  Campionat Dobles de Catalunya (Gen-2012) ¿Dónde puedo dropar…?

  Campionat Dobles de Catalunya (Gen-2012) ¿A quién le toca jugar…?

Aisle Style
©2009 Federació Catalana de Golf. Tots els drets reservats.
Condicions d'ús Política Cookies Condiciones Contractació Tuset 32, 8èna planta. 08006 Barcelona. Tel: 93 414 52 62. Email: catgolf@catgolf.com
Aisle Style